Alle tourpools van 2023

Tourpools

Vergelijk hier Tourpools 2023

Foto: Thomas Bresson 8 july 2022 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Wielrenners Tourtoto

Bekijk hier het advies voor het invullen van je tourlijstje. Welke deelnemers aan de Tour de France zijn de favorieten, de sprinters de klimmers en de tijdrijders? 

Tourploegen 2023

De wielerploegen en de namen van de renners voor de Tour de France van 2023 zijn nog niet bekend. De ASO, de organisatie van de Tour de France zal waarschijnlijk met de UCI beslissen dat de 18 ploegen  van de UCI Worldranking aan het eind van 2022 verzekerd zijn van deelname aan de drie grote ronden. De leider van het UCI Pro Team klassement zal ook deel mogen nemen en daarnaast zal de organisator een aantal wildcards verdelen aan Franse ploegen. 

Lees meer: Tourploegen 2023

Favorieten / klassementsrenners

Favorieten voor het klassement

Welke klassementsrenner wint de Tour?

Podium 1964Gaat het klassement van de Tour weer naar topfavoriet Pogacar? Geraint Thomas lijkt weer in vorm maar Chris Froome is wel op zijn retour. Kan Team Jumbo Visma met Roglic de concurrentie aan? Of kloppen jongere renners als Enric Mas, Aleksandr Vlasov, Daniel Martinez, Jack Haig, David Gaudu, of Ben O'Connor aan de poort? En we zijn benieuwd of de outsiders nog potten kunnen breken. We denken aan: Jacob Fuglsang, Nairo Quintana, Fabio Aru en Thibaut Pinot, Rigoberto Uran en Romain Bardet of Bauke Mollema. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.  

Kies hier je favoriete klassementsrenner voor jouw tourlijstje!

Lees meer: Favorieten / klassementsrenners

De Sprinters

Spinters voor de massaspurts

Welke sprinter wint de groene trui?

CancellaraWinsMarc Cavendish, Andre Greipel en Peter Sagan waren de afgelopen jaren de belangrijkste sprinters van de Tour de France. In het kielzog gevolgd door mannen als Alexander Kristoff, Degenkolb, Sonny Colbrelli en Caleb Ewan. Door het ongelukkige incident waarbij Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen betrokken waren had Nederland de laatste jaren geen echte sprinter die Touretappes kan winnen aan de start. Maar dit jaar zijn beide sprinters er weer bij. Wout van Aert kan met de voorste sprinters mee en zal misschien ook nog voor andere dagsuccessen kunnen gaan. Net als van Peter Sagan weten we dat hij meestal de bergen wel overkomt wat natuurlijk ook van belang is voor de groene trui. Dat geldt ook nog voor Degenkolb en Kristoff die sterk zijn op moeilijke oplopende aankomsten. 

Kies je favoriete sprinters voor jouw tourspel!

Lees meer: De Sprinters

De tijdrijders

Tijdrijders voor de tijdritten

Welke tijdrijders winnen de tijdritten?

WiggingsTimeTrial

Fabian Cancellara stond jaren op ieders tourlijstje. Maar hij doet al een paar jaar niet meer mee aan de Tour de France. De vraag is nu wie de proloog en de tijdrit gaan winnen. Wordt het Tom Dumoulin die na dit seizoen zal stoppen? Of Viktor Kampenaerts, Sebastiaan Küng of Rowan Dennis? Misschien maakt Geraint Thomas of een klassementsrijders als Bauke Mollema (nu hij Nederlands kampioen is) een kans. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete tijdrijder

Lees meer: De tijdrijders

De klimmers

Klimmers voor de bergetappes

Welke klimmer wint de bolletjetstrui?

Galibier

Wordt de Tour gewonnen door een klimmer of een allrounder? Kunnen de echte klimmers als Nairo Quintana of Fabio Aru andere topfavorieten voorblijven die naast hun klimcapaciteiten een veel betere tijdrit hebben? Wie tippen wij voor dagzeges of het bergklassement? Denk eens aan Wout Poels die er al eens dicht bij was. Of Joaqim Rodriguez, Romain Bardet, Warren Barguil. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete klimmer voor jouw tourlijstje!

Lees meer: De klimmers